Boris’ belevenissen… Ik ga op reis…

Voor de Labradorpost schrijf ik columns over Boris’ belevenissen.Deze is verschenen in de Labradorpost van augustus 2021:

Ik ga op reis en ik neem mee…
De vakantieperiode ligt net achter ons, en het is ook dit jaar allemaal weer goed gekomen.
Elke vakantie beleven we wel avonturen, maar het eerste avontuur begint al thuis.
Ook al gaan we al zeker 12 jaar eigenlijk alleen maar mét hond op vakantie.
Benco, mijn eerste labrador, ging ook wel eens logeren bij mijn ouders, maar Boris heeft dat (nog) niet gedaan. En dat hoeft ook niet. Ik vind het ontzettend fijn als hij mee gaat op vakantie. Het maakt dat ik lekker wandel op vakantie, en ik vind het gewoon heel gezellig met hem om me heen. En hij is ook blij bij mij!
Benco is in een aantal landen geweest. Toen hij 9 maanden was, ging hij al mee naar Denemarken en we hebben heel Kopenhagen doorkruist met hem in de Doggyride. Ook was hij in Oostenrijk, een aantal keer in Duitsland, Frankrijk, en België. Boris is, mede door alle coronaregels, alleen nog maar in Nederland geweest. De wens is wel dat hij zéker ooit meegaat naar Oostenrijk, dat lijkt me ontzettend leuk.
Naast onze eigen bagage hebben we ook bagage voor de hond.

 • Sowieso hondenvoer, dat vergeet je niet snel zou je zeggen. Helaas is het jaren geleden een keer voorgekomen dat we in het vakantiehuisje kwamen en dat de bak met voer nog thuis stond…. Gelukkig zat er een dierenarts in de buurt die precies hetzelfde voer verkocht. Vanwege darmproblemen wilden we ‘m niet plots ander voer geven, dus dit was de gemakkelijkste oplossing. Zo kom je nog eens ergens….
 • Ook nemen we altijd kauwbotjes enzo mee. De ervaring leert dat er daar vaak een stel van over blijven omdat we op vakantie écht even in de dierenwinkel moeten kijken die we tegenkomen. En daar hebben ze altijd wel iets leuks / lekkers voor Boris.
 • Beloningskoekjes en ‘benchkoekjes’ gaan ook altijd mee.
 • Soms hebben we het geluk dat we een tuin met een hek eromheen hebben, maar meestal is dat er niet. En soms is het wel maar heb je er niks aan. Een aantal jaar gelden boekten we een vakantiehuisje met afgesloten tuin. Bij aankomst bleek dat er een gat van 2×2 meter in het hek zat. En gemaakt werd het in die vakantie niet…. We hebben daarom altijd zo’n grondpin met lange lijn mee, maar eigenlijk vind ik dat een gevaarlijk rotding. Als Boris ergens naartoe wil en hij loopt te hard dan is dat niet zo fijn. En hij draagt een tuig….
 • Zijn eet en drinkbak gaan ook mee in de tas. Die worden goed gebruikt, maar vaak is het wel een uitdaging om daar een goede rustige plek voor te vinden. Als je niet oplet sta je dus elke keer met je voet in de waterbak of je kan even niet naar de keuken als Boris aan het eten is.
 • Tekentang  Het liefste heb je die niet nodig, maar in de laatste vakantie in Twente wandelden de teken over Boris zijn kop. Hier thuis kom je ze niet zo veel tegen, maar nu draagt ‘ie dus een tekenband. Vieze beesten, brrr!
 • Speeltjes  Er gaat altijd wel iets mee. Zijn knuffel, een bal, een ander speeldinges. Het liefste niks dat piept, dat is wel fijn voor de tijdelijke buren…
 • Paspoort  Behoeft weinig toelichting.
 • Bench Boris slaapt nog lekker in de bench, en dat gaat prima. Thuis is hij er wel eens een tijdje uit, maar in een vakantiehuisje vind ik dat toch spannend. Dat ding meenemen is wel lastig. Want met 2 volwssenen, 2 kinderen én een flinke hond is het wel al vrij druk in de auto. De bench ligt in de kofferbak met een stuk karton eroverheen zodat Boris er ook gewoon op kan liggen. De spullen liggen dan in de dakkoffer en / of bij de kinderen.
 • Kussen of kleedje Boris heeft een ‘donut’ waar hij graag op ligt. Die ligt op zijn bench in de kofferbak en kan in het vakantiehuis een lekker bedje worden. Win-win situatie!
 • Lijn. Gaat eigenlijk altijd goed. De korte lijn heb ik vaak in mijn handen, en ik neem ook altijd een lange lijn mee. Zeker niet overal zijn plekken waar Boris los kan lopen, en een lange(re) lijn is dan wel heel fijn. Ooit waren we met Benco in Tsjechie, en daar was een prachtig groot grasveld naast ons vakantiehuisje. Toen we aankwamen zagen we dat al zitten, daar kan ‘ie lekker rennen. Tót we in de schemering een aantal herten zagen staan. Loslopen heeft Benco daar niet gedaan…
 • Poepzakjes. Uiteraard. Soms staan er op een park ook bakken en zakjes, maar daar gaan we maar niet vanuit.
 • Keukenrol en schoonmaakmiddel Noem me gek, maar na één keer een stinkend ongeluk in de nacht in een vakantiehuisje neem je dit écht mee.
 • Handdoek. Het blijft een labrador en hij spring wel eens een sloot in..
 • Boris en pinpas. Boris is een essentieel onderdeel, anders heb je niks aan al die spullen. En met die pinpas kunnen we alles halen dat we vergeten zijn……

You may also like...

Reacties gesloten.