Supperdesup

Omdat we dit jaar door omstandigheden onze reis naar Oostenrijk moesten annuleren bedacht ik aan het begin van de zomervakantie dat ik nu die lang gewenste sup wilde kopen. Dan kon ik in de zomervakantie lekker op pad met de meiden en/ of Boris. Het weer was top, en ik had daar erg veel zin in.
Na veel onderzoek op internet kwam ik erachter dat er een goede winkel in de buurt zit. Met mijn oudste dochter toog ik daar heen op de eerste maandag in de zomervakantie.
Na wat rondkijken en goed advies van de verkoper kochten we er eentje met twee peddels. Zo kon een van de dochters meepeddelen. Als we het heel leuk zouden vinden dan kunnen we er op een later moment (als ze iets ouder zijn) eentje bijkopen.

Ik heb al een aantal keer gesupt, met en zonder hond. Al járen geleden (voor het hip was…) met Benco, en ook met en zonder Boris heb ik het al een aantal keer gedaan.
De eerste keer dat we met Boris gingen vertrokken we vanaf een strandje. Hier kon bij gemakkelijk op het bord lopen, en was er geen afstap. Even rustig wennen, en daar gingen we. Boris zwom een aantal keer heen en weer van de kant naar mijn sup en naar de sup van mijn man. Uiteindelijk werd hij wat rustiger en kwam hij heerlijk bij me liggen.
Een andere keer vertrokken we vanaf een steiger, en was de afstap wat groter. Maar afwachten en Boris rustig laten kijken zorgde ervoor dat hij zelf op de sup stapte. Hij zat wel te loeren naar de kant. We peddelden rustig weg. Boris deed het super goed. We hadden het een tijd niet gedaan, dus voor ons beiden was het wel een beetje spannend.
Deze workshop was op een kanaal, en daar voeren af en toe ook wat grotere boten. Dat wiebelde enórm. En Boris en ik vonden dat beiden in het begin wat spannend.
Boris stond soms, zat af en toe en hengelde af en toe met zijn poot in het water. Dat vond ik dan wel een beetje spannend, want ik was bang dat hij over boord zou springen en zou gaan zwemmen. Naar de kant of naar de sup achter ons waar onze dochter op supte.
En Boris kán goed zwemmen, dat was geen probleem. Maar ik was bang dat als hij eraf was, ik er ook af zou vallen. En samen in het water leek me niet zo handig.

Nadat onze eigen sup uitvoerig was getest nam ik Boris mee voor een kort rondje. Op en afstappen was wat lastig en spannend langs de beschoeiing, maar het was pas de eerste keer.
Met mijn man aan de kant ging het goed. We peddelden een klein rondje om daarna weer naar de kant te gaan. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar, maar zeker nog even werken aan het op en afstappen op mijn verzoek. En eerlijk: ik vind het op en afstappen nog best lastig, zónder eraf te vallen. Boris vond het spannend maar ook wel leuk volgens mij.

En toen ging het regenen en kwam er van die smerige blauwalg in het water en is er niet meer gesuppt. Zó jammer!
Maar: Wie weet komen er nog mooie dagen dit najaar en voor volgend jaar ligt de sup al in de schuur, dus zodra het weer een beetje mooi is gaan we!

You may also like...

Reacties gesloten.