Eigenaardigheden van mijn hond

Onze Boris heeft wel een paar eigenaardigheden. Net als onze Benco die had. Geen idéé of meer honden ‘dit’ doen, maar wij vinden het wel een beetje bijzonder.

Boris verstopt zichzelf altijd als hij zit te kakken. Zijn kop verstopt in een boom, hoog gras of een struik en zijn kont eruit.
Benco (onze eerste Labrador) deed aan ‘poepen op 3 poten’ soms zelf met die ene poot dat in de lucht zat dóór het gaas langs de weg heengestoken. En ik vroeg me elke keer af of hij niet zou blijven hangen met die poot! Het is altijd goed gegaan….

Benco deed het zelden, maar Boris doet het om de haverklap: op zijn rug liggen met alles in de lucht. Op de bank, in zijn mand, op de grond, hij doet het op allerlei plekken. We gaan ervan uit dat het gewoon lekker ligt. Wel vind ik dat je met foto’s maken (en plaatsen op de socials) altijd even moet uitkijken dat je niet het hele klokkenspel ziet hangen. Dit doen zéker meer honden als ik facebook mag geloven!

Als je hier thuis iets op de grond legt dan gaat Boris liggen. Een lap stof waar ik iets van wil maken met de naaimachine, een gehaakte deken waar ik de maat van wil nemen, …. Leg het op de grond en voor je zover bent zit of ligt er een hond op! Ook wel handig want als ik het voorleeskleed neerleg dan ploft ‘ie daar ook op. (Boris is en ik zijn samen een R.E.A.D team, hij is een voorleeshond waar kinderen aan voor kunnen lezen omdat, kort door de bocht, voorlezen aan een hond superleuk is!)
En dat is bij het voorlezen nou net wél de bedoeling.

Een ei is hier favoriet. De lokroep van het ei werk al als de eierdoos uit de koelkast komt. Een gekookt ei pellen kan je hier niet zonder dat er een hond naast je staat te likkebaarden. Waar Benco het ei netjes meenam, neerlegde, het eiwit eraf pelde en als laatste het eigeel opat, gaat het bij Boris gewoon hapslikweg!

Benco en Boris hebben beiden gebruik gemaakt van de bench. Benco lag er graag in (ook met het deurtje open) en Boris vind er niks aan. Die ligt er dus ook bijna nooit in. Alléén als ik loop te mopperen op iets of iemand dan gaat ‘ie erin liggen. En dat doet ‘ie met een heel zielige blik als je het mij vraagt… Zodra hij ziet dat de boel weer bedaard is dan komt ‘ie er weer uit, vaak om een knuffel te halen.

Boris kwispelt altijd alsof zijn kont eraf gaat vallen. Hij kan soms amper nog op zijn poten staan, maar kwispelen blijft ‘ie doen. Hij doet er geen vlieg kwaad mee (hij jaagt ze juist weg!) maar zo’n rustige kwispel die je soms bij andere honden ziet, laat ‘ie maar zelden zien. Dit is wel ‘des Labradors’ volgens mij…

Benco sliep op meer verschillende plekken dan Boris doet. Benco verhuisde meerdere keren per avond van slaapplek. Dan hoorde je zijn pootjes trippelen over het laminaat en daarna een harde PLOF! Als hij weer ergens anders op de grond verder ging slapen. Boris kan de hele avond op dezelfde plek liggen. Maar als hij bij je slaapt, wat soms in de vakantie zo is, dan komt ‘ie meerdere keren per nacht even kijken of je wakker bent, en of je misschien wilt spelen.

Oh. Nog een leuke! Boris heeft zo’n ‘donutmand’ om in te liggen. En een speelgoedbak waar hij zelf spullen uit kan halen. Soms neemt hij zelf iets mee naar zijn mand, of wij gooien er iets in. Maar denk maar niet dat hij er dán nog in kan liggen! En er iets zelf uithalen? Echt niet! Dus gaat hij naast die mand staan of zitten piepen net zolang tot jij het speeltje eruit haalt.

Allemaal grappige dingen, waar je soms niet bij stilstaat. Niet altijd handig maar (vaak) wel leuk.

Welke ‘eigenaardigheden’ heeft jouw hond? Ik ben benieuwd of er nog meer zijn!

You may also like...

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht