Angst voor honden: Special Needs

In maart 2021 deed ik de specialisatie voor de opleiding angst voor honden, gericht op special needs. Deze opleiding is voor mensen die met mensen met een beperking werken, en die mensen begeleiden die angst voor honden hebben. De special needs die behandeld werden liepen erg uiteen. Van een autisme spectrum stoornis tot een verstandelijke beperking of mensen met een psychische kwetsbaarheid.
De eerste dag was theorie, en deze dag werd online gegeven. Heel prettig zodat je dan in je eigen omgeving bent, en ook geen reistijd hebt. Behalve in mijn geval dan naar zolder.
We deden deze opleiding met 3 cursisten en 4 honden.
Gelukkig was er voor de tweede dag toestemming van de gemeente om met zijn allen bij elkaar te komen in Amersfoort. Het was een prachtige dag waarin Boris en ik veel geoefend hebben. Met de opleiders die gewoon op de grond zaten en soms heel uitnodigend (en soms een beetje gek!) deden om de honden af te leiden.
Ook deden we rollenspelen, dit was voor iedereen heel leerzaam en soms ook wel een beetje hilarisch.
Boris en ik mochten op bezoek bij een “cliënt” met een ernstig verstandelijke beperking. Het was heel leuk en leerzaam om te doen. Ook goed om de rol van de begeleider niet te onderschatten en deze ook op een voor iedereen prettige manier te betrekken bij het bezoek.
Ik vond het een leuke, leerzame dag. Van tevoren vond ik het wel spannend, want je weet nooit wat je tegenkomt in zo’n rollenspel, en wat de opleiders voor je verzinnen op zo’n moment.
Gelukkig viel het me alles mee!

You may also like...

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht